Det finns många olika bloggportaler att välja på. Några av de största är nouw.com, blogg.se och wordpress.com. Ett tips är att testa några olika innan du bestämmer dig för vilken som passar just dig och det du vill uppnå med din blogg. Här nedan listar jag några bloggportaler och deras fördelar och nackdelar.

  • Nouw – Nouw har blivit stort väldigt snabbt, och det med rätta. Den är helt gratis att använda och du kan till och med tjäna pengar på bloggen. Du får en viss summa per besök på bloggen bara genom att registrera en blogg och fylla i dina bankuppgifter. Nouw har dessutom väldigt stora designmöjligheter helt gratis, och appen är riktigt bra. Tyvärr kan det gå lite segt beroende på vilken dator och vilken internetlösning man har.
  • Blogg.se – Denna bloggportal var större för några år sedan och har inte riktigt hängt med på senaste. Appen är inget att hurra över, men i stället är portalen väldigt enkel att använda. Det finns massor med gratis designer att använda även här, men man har mindre möjlighet att sätta sin personliga prägel på utseendet. Eftersom blogg.se har färre finesser går den dock snabbare att använda.
  • WordPress.com – WordPress används främst av företagare och mer som hemsida än som blogg. Utformningen kan vara lite svår att förstå och även om wordpress har väldigt många finesser så är de inte alltid så enkla att förstå.

Du kan också Googla vidare på egen hand. Det är en mindre djungel när det kommer till bloggportaler, och det finns med största säkerhet något som passar de flesta. Se till att du väljer något som passar dig och dina ändamål, olika sidor passar olika bra beroende på vad man tänkt använda sin blogg till.