Är du själv arkitekt som behöver inspiration eller är du bara intresserad av arkitektur i största allmänhet? Här listar vi nätets bästa bloggar som har med arkitektur att göra. Arkitektur engagerar, det är inte så konstigt med tanke på att det är ett ämne som präglar allas liv. Snart sagt alla byggprojekt som sker på allmän plats väcker debatt, ibland i uppskattande ordalag, ibland mindre så. Att följa en blogg om arkitektur är ett sätt att se vad som försiggår i kulisserna, hur de som skapar våra byggnadsverk själva resonerar kring form och funktion.

Om du själv går i byggdrömmar och vill förverkliga något projekt finns det en svensk byggkedja som är mer prisvärd än alla andra. Hos Byggmax hittar du allt du behöver för att ta projektet från idé till förverkligande. Oavsett om det handlar om att bygga en altan, renovera köket eller göra en tillbyggnad till huset har byggmax det som krävs.

1. Architectural Digest

Om du bara ska följa en arkitektur-blogg är det väl Architectural Digest. Här får du koll på trenderna som gäller i arkitekturvärlden just nu. Emellanåt publiceras gästinlägg av några av världens just nu mest framstående arkitekter.

2. Architizer

Architizer är inte bara en blogg, det är nätets största community för arkitektur. Här kan du hitta allt från ritningar till omdömen om byggnadsrelaterade produkter. Eftersom det är ett community har du förstås också möjligheten att ta del av och dela erfarenheter med andra arkitekter och arkitekturintresserade människor.

3. Arkitekt.se

Arkitekt.se är Sveriges främsta blogg för arkitektur-relaterade frågor. Här handlar det dock inte så mycket om foton på byggnadsverk som det handlar om frågor som är relevanta för dig som jobbar i arkitektbranschen. Hur ska du tänka på löneförhandlingen? Hur utvecklas du på bästa sätt på jobbet? Emellanåt anordnas också arkitekttävlingar där vem som helst får delta.

4. Design Observer

Design Observer är en arkitekturblogg som ibland tippar över i det pretentiösa. Det förhindrar dock inte att den här bloggen är en fantastisk kunskapsresurs full av den där typen av subtila kunskaper som bara de med många års erfarenhet av ett visst ämne kan samla på sig.

5. Eikongraphia

Om du tycker att tipsen hittills har varit lite väl tunga på text och fattiga på bilder är Eikongraphia arkitekturbloggen för dig. Här finns inte bara långa och läsvärda essäer och intervjuer utan också gott om stora bilder på anmärkningsvärda byggnadsverk.

6. A Daily Dose of Architecture

Om man tycker om ståtliga byggnader finns det få städer i världen som är lika inbjudande som New York. På A Daily Dose of Architecture får du, precis som namnet avslöjar, dagliga doser av särskilda byggnader som finns i staden som aldrig sover.