Vi är många som har hört talas om “de stora bloggarna” som drivs av människor som kommit att bli framgångsrika på flera sätt, men nuförtiden är det kanske inte så många som vet att många av dessa började som just bloggare. För ungefär tio år sedan var det väldigt populärt att blogga och även om det inte riktigt är lika stort idag så finns det fortfarande möjligheter att göra sig ett namn på internet genom att blogga. Men hur?

Det viktiga är såklart att få folk att läsa din blogg, eftersom det är på så sätt man har möjlighet att tjäna pengar på sitt bloggande. Då finns det några tips som är värda att följa.

  • En snygg blogg – Att ha en blogg med ett vackert yttre hjälper bevisligen om man vill fånga sina läsare. Vi gillar helt enkelt snygga hemsidor. Idag finns det väldigt många snygga mallar att använda sig av och som dessutom är gratis, så det är enkelt att få en snygg blogg.
  • Intressant innehåll – Om du vill att många ska läsa din blogg så är det viktigt att innehållet är intressant. En nischad blogg har ofta större chanser att lyckas än en blogg som bara handlar om någons vardag. Vi vill läsa om sådant som vi kan relatera till, om det så handlar om inredning, träning, mat eller skönhet.
  • Många bilder – Att läsa en blogg utan bilder är inte roligt. Man vill se vad bloggaren har gjort och hur denne ser ut. Vackra semesterbilder, bilder på dina djur, på dig i en snygg outfit eller på inredningen i ditt hem lyfter din blogg väldigt mycket och det är större chans att läsarna återkommer.
  • Korrekt grammatik och stavning – Se till att du följer de grammatiska reglerna någorlunda när du bloggar. Det är till exempel jobbigt att läsa en text som helt saknar punkter, eller en text som innehåller många särskrivningar. Att dela upp texten i olika stycken hjälper också, det gör texten lättare att läsa.
  • Skriv om sådant som intresserar dig – Det syns en tydlig skillnad beroende på om man skriver om saker som intresserar en, eller saker som man inte bryr sig om. Håll dig till ämnen som du själv gillar och brinner för. Det blir naturligtvis också roligare för dig.