Om du har en blogg kan du börja tjäna pengar på den. Det är många som får en extra inkomst varje månad genom att ha annonsintäkter eller genom att sälja saker på sin sajt. Här kommer några tips på hur du kan göra din blogg till en liten pengamaskin med hjälp av rätt tänk och korta filmer.

Skapa en bra blogg

Många av de stora bloggarna skriver om ett ämne istället för att skriva om sig själva, som de kända livsstilsbloggarna. Det kan vara en blogg som handlar om att starta företag, träna löpning eller en sajt om ridsport. För att skapa en framgångsrik blogg behöver du har ett genomtänkt upplägg, stilren design och använda en bra bloggplattform. För att skapa en intressant blogg som står ut bör du kombinera korta informativa filmer med långa bloggartiklar. Det är viktigt att du har bra utrustning för foto och film och du hittar allt som du behöver, som hdmi kabel, mobiltillbehör och hörlurar hos teknikdelar.se. När du skapar filmer är det också viktigt att du har bra ljud. Du kan jämföra ljudkvalitet med ord och meningar. Om en person går in på din blogg och läser en artikel med dålig meningsbyggnad, särskrivningar och en banal text, så kommer inte besökaren att klicka sig vidare till en annan artikel. Detsamma gäller ljudkvalitén på dina filmer: dina besökare kommer inte att titta klart på filmen om den har dåligt ljud.

Vilket bloggämne ska du välja?

Vad du bör blogga om beror på dig och dina intressen. För att kunna tjäna pengar på din blogg måste du skapa en blogg som ger läsarna kunskap. Om du är skicklig på att restaurera möbler är det ett bra ämne att välja, detsamma om du är frisör och skicklig på att skapa trendiga frisyrer eller om du har sprungit fem ultralopp. En bra blogg ger inte bara läsaren kunskap, den gör det också på olika nivåer. Du behöver både fördjupande kunskap, men samtidigt också klara av att ge den fördjupande kunskapen på ett pedagogiskt sätt, så att de flesta kan förstå och lära sig av dina blogginlägg och filmer. Om din blogg handlar om att spela piano behöver du både förklara enklare ackord, men också hur besökarna bygger bryggor och utvecklar förmågan att improvisera sitt ackordspel. På sätt och vis skulle man kunna säga att en bra bloggare är en lärare, som använder bloggen som plattform för att lära ut kunskap. Många av de kända bloggarna är tjejer som bloggar om kläder, mode och livsstil och läses främst av andra tjejer. Men de flesta bloggare, i både Sverige och världen över, som får inkomst på sina bloggar skriver om riktiga ämnen som folk har nytta av i sina vanliga liv.