En anledning till varför många av de största bloggarna har lyckats med sin blogg är för att de är duktiga på att involvera sina läsare. När du bygger upp en relation med dina läsare får de en känsla av att de är en del av ditt liv och därmed blir det lite mer intressant för dem att besöka din blogg och stötta ditt personliga varumärke. Men det kan vara svårt att veta hur du går tillväga för att involvera dina läsare. Därför kommer du i det här inlägget att få några tips på hur du med enkla medel kan involvera dina läsare ännu mer och därmed bygga upp en relation med dem som i slutändan gynnar dig.

Svara på kommentarer

För 10 år sedan var kommentarsfälten lite av en mötesplats för läsarna. Men idag är det mer ovanligt att folk tar sig tiden och gör ett avtryck på bloggar. Därför är det viktigt att du ser till att svara på de kommentarer du faktiskt får in. På så sätt kan du bygga upp en personlig relation med dina läsare, och de känner sig mer sedda. Om du ofta får samma fråga i kommentarsfältet eller ser något som är extra intressant i kommentarerna kan du lyfta kommentaren genom att göra ett inlägg av det. Då känner sig läsaren verkligen sedd.

Skapa ett nyhetsbrev

Något annat du kan göra om du vill att dina läsare ska känna sig extra speciella är att skapa ett nyhetsbrev. Ett nyhetsbrev är lite som ett blogginlägg där du delar med dig av exklusiv information för de som har valt att anmäla sig till nyhetsbrevet. I nyhetsbrevet kan de få en förhandsvisning på kommande inlägg. Om du inte är så personlig på bloggen kan nyhetsbrevet vara ett sätt för dig att låta de mest hängivna läsarna ta del av din vardag och privatliv. När du skriver ditt nyhetsbrev kan du själv bestämma vad du vill dela med dig utav och hur ofta brevet ska skickas ut. Om du är osäker på hur du går tillväga för att fixa nyhetsbrevfinns det ett flertal företag och tjänster som erbjuder skräddarsydda nyhetsbrev. Det finns även verktyg och program du kan använda för att få till ett riktigt bra nyhetsbrev.

Låt läsarna bestämma innehållet

Ett annat bra sätt för att involvera dina läsare mer är att låta dem komma med förslag på vad de vill läsa om på din blogg. Då vet du vad de gillar att läsa och de känner sig sedda.