Att veta hur ofta man ska skriva nya inlägg till sin blogg är en svår balansgång mellan att skriva för ofta (så att kvaliteten på inläggen komprometteras) och att skriva för sällan (så att lojala läsare tröttnar på att vänta). En annan faktor att ha i åtanke är hur mycket tid man vill lägga på bloggen.

Om man har som plan att skriva ett inlägg om dagen, kommer det naturligtvis också att krävas att man lägger ner mer tid på sin blogg, eftersom man måste producera mer text. För att vara säker på att man inte missar ett inlägg på grund av att man inte har något att skriva om, kan det därför vara en bra idé att alltid ha sin laptop nära till hands, så att man kan skriva när man får en stund över eller när inspirationen kommer. Det är särskilt viktigt att kunna skriva i sängen – många bra idéer kommer precis när man håller på att somna. Om du letar efter en säng som passar att sitta och skriva i ska du gå in på Sleepo.se, där det finns ett stort utbud av billiga sängar.

Att skriva ett inlägg om dagen är dock bara värt att satsa på om man faktiskt planerar att tjäna pengar på sin blogg. För de flesta andra räcker det med ett eller två inlägg i veckan. Ett bra sätt att spara tid är då att skriva flera inlägg åt gången, och sedan lägga in dem på bloggen med tidsinställd publicering. På så sätt kan man ägna sig åt annat däremellan, och inte ägna bloggen lika mycket tid och tankekraft – om man inte vill det, förstås.