Att blogga är att vara en skribent, och som sådan är det viktigt att man hela tiden har nytt material att skriva om. Pressen att hitta det materialet kan ibland leda till det som brukar kallas skrivkramp, det vill säga att man blockeras helt och inte kan komma på något att skriva om, alternativt att man tycker att allt man skriver är dåligt eller ointressant. För att undvika en sådan svacka i så stor utsträckning som möjligt är det viktigt att man som bloggare vistas och skriver på platser som inspirerar en. Vilka dessa platser är varierar såklart från person till person, och beror också på vilket ämne man skriver om, men vi tänkte tipsa om några platser som de allra flesta kan hämta inspiration från.

Många tycker till exempel om att blogga på ett café. Det är också en populär arbetsmiljö överhuvudtaget, liksom ett populärt alternativ för studenter som ska ha en längre pluggsession. Det är sannolikt något med den livliga men ändå dämpade miljön inne på caféer som får igång hjärncellerna – fast det kan också vara den ständiga tillgången till kaffe.

Även andra miljöer där man är omgiven av människor verkar fungera inspirerande för många skribenter, som parker. Då får man dessutom bonusen att man kan vistas utomhus, bland växter och i solskenet, vilket kan tjäna som en extra inspirationskälla och energikälla för hjärnan.

Vissa känner dock att de har lättast att hitta inspiration och att komma på ämnen att skriva om när de är avslappnade, och till exempel sitter hemma i soffan i pyjamas och skriver. I så fall kan det vara värt att investera i en riktigt skön kontinentalsäng, så att man kan sitta bekvämt och skriva i sin pyjamas det första man gör på morgonen och det sista man gör innan man ska sova (eller när som helst under dagen när man känner att andan faller på).

Åter andra finner inspiration när de är omgivna av andra skribenters verk, och då finns det egentligen bara en plats som är given: biblioteket. Där kan man sitta och tyst betrakta sådant som andra har skrivit genom århundradena, medan man själv jobbar på sitt senaste alster. Kanske är ett blogginlägg om dagens outfit inte att jämföra med Shakespeare, men det hindrar inte att man tar inspiration från sådana tidlösa klassiker.