Det sägs ju att en bild säger mer än tusen ord, och när det gäller bloggar är det helt sant. Att ha bilder på sin blogg kan förhöja en läsares intryck av den, göra den mer lättläst och locka läsare att ta del av fler inlägg än de hade gjort annars. Det finns dock ett förbehåll för att bilderna ska ha denna effekt, nämligen att det måste vara högkvalitativa bilder. Suddiga bilder, bilder med låg upplösning eller med dålig ljussättning kan snarare ha motsatt effekt, och dra ned intrycket av bloggen. Hur gör man då för att fylla sin blogg med snygga bilder, om man inte är professionell fotograf?

Det allra bästa är så klart om man kan ta bilderna själv, men om man känner sig helt främmande med en kamera i handen, eller inte har möjlighet att fotografera något som passar till inläggets ämne, kan man alltid hitta högkvalitativa bilder på någon av de bildbanker som finns på nätet. Det finns dels bildbanker som man prenumererar på för en viss kostnad varje månad, dels gratis bildbanker. Fördelen med betalbankerna är naturligtvis ett större utbud och mer kvalitetssäkrat innehåll, men det går att hitta snygga och proffsiga bilder även på gratissajterna. I nödfall kan man med andra ord alltid hitta ett stockfoto att fylla ut ett inlägg med.

Om man vill prova på att fota själv till bloggen kan man göra sig själv en stor tjänst genom att investera i en systemkamera. Även om man inte är fotointresserad och bara använder sig av kamerans automatläge blir bilderna betydligt bättre än med en mobilkamera, och om man bara investerar lite tid i att lära sig om ISO-tal och skärpedjup kan man skapa riktigt snygga effekter med en systemkamera, som får ens bilder att ta steget från amatörmässiga till någorlunda professionella.

Förutom kameran är också belysningen mycket viktig för att kunna ta bra bilder, och om man exempelvis planerar att ta bilder på dagens outfit i ens rum varje dag, kan det vara värt att också investera i bra belysning i rummet. Du hittar till exempel ett stort utbud av LED-lampor på Ljustema.se, så att du kan belysa rummet från alla vinklar.