Blog utskrivet

Det är viktigt att tänka två gånger innan du publicerar något på internet. Det som publiceras kan delas av tusentals, om inte miljontals, människor och det gäller att du står för det som publiceras. Att ha en offentlig blogg blir allt vanligare och runt om i världen finns det många bloggare, numera kallar influencers, som tjänar stora pengar på att visa upp sitt leverne. I Sverige är mammabloggar oerhört populära men också del av en pågående diskussion om huruvida föräldrar delar med sig allt för mycket av sina privatliv. Barnen är för unga för att kunna tillfrågas om de vill synas online. Integritet är ett hett ledord och många pekar på att detta kommer att påverka dem senare under uppväxten.

Fråga om lov

Bärbar dator och kaffekopp

Temabloggar om diverse ämnen är eftertraktat. Ett ämne som garanterat drar läsare är bloggposter med fest- och kalastema. Om du exempelvis planerar en stor maskerad får du inte glömma att skriva om allt från vad du väljer för maskeradkläder eller dekorationer till recept på drinken du ska servera när gästerna välkomnas vid ankomst. Ta gärna foton men glöm för all del inte att fråga dina gäster om lov innan du publicerar dem på bloggen. Gästerna kommer garanterat att uppskatta gesten och du slipper sura miner och vänner som pratar om att du delar för mycket av ditt och andras privatliv.

Sociala medier

På Facebook, Instagram och bloggar kan du följa både vänner och kändisar. Vissa delar med sig av vardagslyx som till synes ser för bra ut för att vara sant, medan andra delar en mer opolerad vardag. idag bjuder de flesta in allmänheten i sitt privatliv och på sociala medier samsas familjebilder med politiska åsikter. Om du ska följa ett råd när du visar upp ditt liv så är det ganska simpelt; dela inte med dig av något som inte arbetsgivare, vänner och familj tål att se.